//PoLka-DottY ♛ Jira ♛
++Follow | Dashboard



♛ Jerit Sini ♛


TERKILAN !
Friday, March 10, 2017 0 Comment Sini
Susah nak puaskan hati semua orang . Serabotlah , kenapa aku senang sangat kesian dekat orang , padalah orang tu , sikit pon tak kesah pasal aku . Hmmm , bukan nak kata aku ni baik ke apa . Tapi, aku okey je bila orang mintak tolong buat pape . Yang buat aku terasa hatinya bila aku pulak yang nak mintak tolong , semua pakat taknak ambek tau . Tak adil okey .

Rasa nak marah , jerit , nangis semua ada bila diorang buat macam tu . Nak-nak pulak orang yang buat tu adalah orang yang selalu aku tolong , aku care semua pasal dia . Urghhhhh . Bukan aku tak ikhlas or mintak balasan untuk tolong aku balik . Takkkkkkk , mana ada . Cuma , bila orang berbudi kita kena berbahasalah kan , aku da tolong kau , why not kau tolong aku pulak . Sometimes, jadi baik ni menyakitkan jugak . Terkilan sangat .

Benda aku mintak tu simple je , suruh teman aku bawak kereta je . Sebab aku baru dapat lesen . So , still takot-takot nak bawak sengsorang. Tu pon banyak alasannya . At last kau cakap malas . Whattaaaaaaa ?

Aku ingat ni weyh , sampai hati kau kan . Thanks la kawan .
Aku berbangga sangat dapat kawan macam kau .
SANGAT !


Thanks ! Awak sememangnya comel ♛


Donat Yum Yum
Monday, November 18, 2013 0 Comment Sini

Hoooolaaaa... Assalamualaikum...
Cuti panjang dah mulee.. horey2 lah aku dekat rumah.. hurmmm, tapi seram jugak lah... result UPSR dah keluar... ni tunggu aku punye result PMR pulak -_-" hope lulus dengan cemerlang .. aku nak ambek BIO ... nak jadi pakar bedah gituh .. Tapi kalau result aku terok aku da mohon KV dekat kuala kangsar jeh... cadang nak mohon dekat pasir merah, kelantan tapi mama cakap jauh sangat.. So, sudahnye ke kuala je lah. Kos apa aku pilih ? haaaa... aku pilihan pertama aku ambek kos kosmetologi .. LoLXD cam lawak pulak.. pilihan kedua aku pilih fesyen membuat pakaian .. haaa... mama aku kan menjait so nanti bole la bukak butik sendiri pastu ajak mama join sekali *berangan*

Sebeno benonye.. aku bukan nak cerite pasal tu... aku nak cite... masa cuti ni aku tak bole dok diam je kat rumah ni... mulot aku tak syok kalau tak mengunyap... makan nasik bepinggan-pinggan da jemu... lepastu, nak2 ade kedai laksa kat sebelah.. santap laksa pulak haiii... takcukup suruh mama buat cucur pulak ... lahaiiii bukak je sekolah semua da tak kenal aku da kot... badan da macam PATRICK maybe ?

haaa... tadi aku lapaaa gile .. mama buat la apam tapai untuk aku.. tapi aku sempat makan dua jeh.. adeq aku da taram abis semuanye T..T

and aku jadi lah chef profesional la kejap ..  chef pembuat donat :)
actually, donat is my favourite kuih... especially donut big apple .. ermmm yum yum !
jadi, mula pengembaraan membuat donat aku nih.. ni first time aku masak donat.. tah jadi ke idok tu lain cerite...

first and formost, aku cari resepi dekat pakcik google :) and dapat lah... resepi yang senang mudah dan sedap.. *eleleleh belom buat lagi da tau sedap* dapat resepi darinya Dapur Mamasya ...

Bahan-bahan ( 20 - 25 biji ) 
3 cawan tepung gandum 
1 cawan air suam kuku 
2 sudu besar mentega 
6 sudu besar gula pasir (boleh kurang bagi yang tak suka manis) 
3 sudu besar susu pekat manis 
1 paket yis (jenama mauripan) 
1 biji telur 

Cara-cara 
Cairkan mentega dan ketepikan. 
Gula dan susu disatukan di dalam air suam, kacau supaya gula larut. masukkan yis, kacau lagi. Biarkan selama 10 minit. 
Pukul telur sedikit dan campurkan bersama mentega cair tadi. 
Selepas 10 minit yis akan naik berbuih-buih, masukkan pula mentega yang dicampur telur tadi.kacau. 
Masukkan campuran yis kedalam mangkuk yang berisi tepung gandum, gaul sebati dengan senduk kayu. biar adunan lagi selama 45 minit. 
Banyakkan tepung ditangan supaya adunan tak melekat.(adunan memang agak lembik). ambil sedikit adunan, bulatkan dan leperkan atas papan pencanai. tekan acuan donut yg telah dicelup sedikit tepung. 
Sediakan minyak untuk menggoreng. gunakan api sederhana. alih selalu supaya dapat warna yang sekata. setelah agak kekuningan bolehlah diangkat. Tabur gula caster atau hias dengan coklat cair dan ditabur dengan coklat rice.. 


>.< buat punya buat ... letih o0o0oo.. hasinya :


haaa... mula2 jadi cam gini... yang comel2 semua aku buat... yang gemok2 tu mama buat .. hehe


haaa... lepas da goreng ini hasilnyaaa..


jeng jeng jeng... sedap wokkk...
gebu2.. lembut... sedap !
korang try arhhh... 

#note : jangan menyanyi sambil menggoreng... nanti taksedo donat dah rentong ! ^^V




Thanks ! Awak sememangnya comel ♛


down down down !
Tuesday, November 12, 2013 2 Comment Sini



Kita tak tahu niat hati seseorang tu macam mana... sebab tu kita mudah tertipu ! *ehh, apa kena mengene dengan tipu nih* oke itu sesat !

Actually, macam ni cerite die...
What is your feeling when you know your boyfriend/girlfriend still contact dengan EX diorang ... and bila tanya still sayang ke EX tu? jawapan diorang "YES" *mood down* ...

" Oke aku try faham kau... oke aku boleh ! even bende tu perghh sakit gilaa... you know what ? bende ni selalu buat aku terfikir *why kau couple dgn aku sedangkan kau still sayang dia ?* aku ni untuk apa jeh ? untuk buat2 kau da bahagia tanpa EX kau ? atau apa ? #Konfius . hurmmm... entahlah.. aku ada try jugak buat don't know jeh pada apa yang aku rasa... sebabkan nak think positif punye pasal... negetif campak pluto .. perasaan aku dekat kau jadi tak tentu hala.. patut ke aku sayangkan kau padahal kau sayang orang lain...

kau tau tak ? nampak sangat macam aku je yang tegila-gila... tehegeh-hegeh dekat kau... *bodo lahaii* hurmm... bila aku rasa tiba masa aku lepaskan kau.. kau akan kata " Aku tanak kehilangan orang yang aku sayang lagi dah" oke FINE ! tu buat aku rasa besalah... sebab aku ingat semua janji aku dengan kau yang aku ta kan tinggalkan kau... tapi pada masa yang sama aku rasa *aku je ke yang ingat semua janji tu* * janji kau ? kau ingat ke tak huh ?*

kau nyanyi lagu kesukakan EX kau...pakai baju nama EX kau...  semuanya EX kau lah... E'eh aku robot erh? tak wujud erh? halimunan erh ? arghhhhhhh !!!!

sedih kau tau tak ? dulu aku pernah cakap kan... yang aku taboleh sayangkan kau sebab kau still sayang kan EX kau... tapi masa tu kita tak couple pon lagi... tak lama lepas hari tu... kau kata kau tak sayang Ex kau dah... yup aku pecaya laaa... time mula2 couple tu.. kau asyik rindukan ex kau jeh... weyh , kau pikir tak apa aku rasa masa nih ? dengan masalah ex kau cakap aku perampas lah ! kau  boleh pulak + lagi sakit hati aku nih kan...-..-" Aku paham... kau betaon dengan dia... rindu memang harus ada... aku saba... kau ada cakap kau nak lupakan dia ...  aleh2 ... dah memang hakikat kau tak boleh lupakan EX kau tuh kan... *apa cara jeh yang kau guna tok lupakan dia ?*

nak je aku suruh ...

"kau jangan kawan EX kau dah"
"jangan text dia or call dia "
"kalau dia call kau reject je .. dia text kau tayah reply"
"dia tegor kau, kau buat tak kenal jeh"
"aku nak kau bencikan EX kau"

haaaaa... hambek !

Tapi aku tak macam tu.. aku tak bole nak control kau sangat ... nanti kau jugak yang rimas.. ada orang kata.. kalau someone tu control partner dia gila2 kaw punye , that's mean, dia sayang gila dekat partner dia tuh.. tapi.. aku terpikir jugak... if aku buat macam tu kau sanggop ke ikot ? hahaha...

nak tau tak ? tiap2 kali kau kata dekat aku yang kau sakit hati bila EX kau dating depan mata kau... lagi sakit hati aku... Oke aku diam... acah2 tak kesah bagai... dalam hati *tahi tahi tahi tahi tahi tahi SHIT !*

Tiap kali aku down... aku takan down lama2.. sebab aku sayangkan kau.. aku rindukan kau... :'(

adakah hanya aku je yang rasa semua tu ?
kau ? maybe akan macam ni bila dengan EX kau jeh...

-So_Sad- mkay bye ! adios



Thanks ! Awak sememangnya comel ♛


Happy or Not
Friday, November 8, 2013 0 Comment Sini

ASSALAMUALAIKUM.

Sometimes, we have to let go the person we really love for the sake of their happiness. but, we forget about ourselve, is it true? we will be happy to see someone that we love happy with somebody else? so, before you make a choice. think the best possible.

Yang penting,
no matter what happens. please, enjoy your day with a SMILE and show to the people how strong you are !



note/: actually my english not so good. hehe... sorry ! saja nak bajet2 orang putih hari ni . pape pon
SALAM JUMAAT ^^V




Thanks ! Awak sememangnya comel ♛


from Hate become Love
Wednesday, November 6, 2013 4 Comment Sini

Hey peeps ^^V 
LOOK the tittle . haaa, nak cerito about my sweetie sweetheart si pengarang jantong pisangku ! haha . 

Actually, 
I don't believe it .
Yang , aku boleh ter fall in love with someone who i hate before . *So funny*

Nevermind.

DearYou,
Ingat lagi tak ? dulu , time dekat bilik seni ? kau buat salah dengan aku. but, aku lupa da ape die. That time, aku cakap yang aku benci kau. kau pon cakap benda yang sama kat aku. Dari hari kehari , sumpah aku benci kau . aku ingat semua yang kau penah buat kat aku . Sepak kau , terajang kau ! semua aku penah rasa . And tak lupa jugak yang aku pernah kasi sebijik penampo dekat muka kau kan ? *muka kau merah* haha . serius best gile part nih. Oneday, bila dah selalu cakap *IHATEYOU* terkeluar pulak *ILOVEYOU*. but, time tu aku tau, it is just a joke. Sebab kau dah pon ada someone yang kau sayang. sama lah jugak macam aku . 

Kita just kawan biasa je. ada hari kita text ada hari kita senyap. Kita start rapat bila kau share everything dengan aku. ESPECIALLY, about S . 

Ingat tak? time dekat korido pss . orang lain sebok dok prepare untuk hari guru . kita dok lepak kat luar. dah la muka kau monyok macam orang baru lepas disahkan dapat buasir. hehe . aku yang temankan kau masa tu. Bosan gila teman kau , kau tau tak ! nak sembang takot kene marah dengan muka cam gituh .. diam and usha je la yang mampu. haaa.. usha punya usha.. baru perasan , comel jugak kau ni kan .. haha ! nak2 kau bole baring plak tang tu . sungguh tak malu ! tapi kau comel masa tuh . *melting aku*

Ingat jugak tak ? masa kau buat muka aku calar ? perrggh... sakit siot ! OTW air mata nak keluar... tahan punya tahan.. nasib tebantot air mata tuh ! memang straight to the point aku cakap

"kalau nanti tade orang nak kawen dengan aku sebab tanda yang kau buat nih, kau yang kena kawen dengan aku"

lepas tu kau cakap

"boleh je , tapi kau kena jadi madu lah"

"oke, aku tak kesah, janji aku kawen"

*gile2 bongok2 mase nih *

Oneday you break up with your lover, I know kau memang sedih gila masa tu. Hurm, aku tak bole nak buat pape masa tuh.. sebab aku tak rapat pon dengan S tuh . Tak lama lepas tu, aku plak yang break up . :'( *malas na cite sebab ape*

From day to day, we are getting closer and closer. Love begin to appear . and sampai tahap ! you text me and ask to be your lover. Mula2 ingat kau main2 . Rupanya tak... Wow ! Yup, ofcuz lah aku accept . haha

And now, *You belong with me*

From hate become love.. tak sangka kan ? ingat2 balik time dulu perghh memang macam tak logik jeh.. Aku still ingat kau suka curi kasut aku ! pastu buat main dengan juat . Aku tau la kasut aku sememangnya wangi.. haha *poyo*

Aku sayang kau ngoii,
for all that you are, all that you have been, and all you're yet to be .
aku terima kau seadanya walau pon kau selalu perasan yang kau tu taf !

When we first meet, I honestly had no idea that you would be so important to me :)

INGAT !
Im not like your EX's. Im not gonna leave you like how your EX's did to you !

Don't worry Dear.
I will go , when you already don't need me anymore. 
I will not force you to love me :')


Thanks ! Awak sememangnya comel ♛




Older Post